Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De oskiljaktiga

 

 

Året är 1967

en ung flicka steg av Finlandsbåten

vid Skeppsbron i Stockholm.

Hon steg in på ett sjukhus

i stan 

för att där söka sitt kall.

Åren gick 

sent en kväll från en dans 

på Gondolen vid Slussen.

Hon med väninnor gick

nedanför slottet vid samma Skeppsbro

där hon steg i land.

Några killar kom från Bachi vapen

gick där bakom

följde deras steg.

Över bron mellan Gamla stan

och Karl den XIIs torg

de båda paren gick.

Där vid höger om kungastatyn

den äldre av de två männen

började tala med vänninor två.

Medan den tredje flickan

blygt gick åt sidan

följde den yngre mannen efter.

På trotoaren de båda blev tillsammans 

flickan blev kär i den unge mannen

han såg ner på henne med kärlek.

Ännu nu efter 47 år

anno den 6 februari 2018

de ännu är oskiljaktigaktiga

och kärleken strålar lika

ur dem båda.

Som den dagen

en kväll på Karl XIIs torg

1970!

 




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-06 00:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker kärlekshistoria..."och så levde de lyckliga i alla sina dar"...
2018-02-10

  Monika A Mirsch VIP
Den mjukaste hyllning jag läst. Underbart!
2018-02-09
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP