Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspiratör Elmer Diktonius---fruktansvärt överge människor som behöver hjälp, vad är det för samhälle vi fått som inte ser de utsatta!!


stormen


tror du att du kan
övervinna en människa
kanske någon - men inte oss
När du böjer oss böjer du bågen
men då vi står böjda se upp
för pilen som susar förbi

Vi är systrar och bröder
tack för du städar våra gömslen
lyft oss och släng oss mot jorden
så vi reser oss mot avgudars troner
Stormen bryter och smular ned
förtryckarpiskornas filosofi
herrarnas hundhimmel
vi trälar ska skapa världen fri

vi springer i samhällets strama koppel
skrik till himlen vi dör intet dör!

det hårda berget kan dundra i vårt öra
vi har tröttnat på samhällets ignorans
ta hand om dina plikter
ställ dom inte utanför dörren
sjunk ned på dina knän och be för alla utsatta

vars tårar du vänder ryggen

vad är det för avfall
som trampar de utsatta ser oss lida

vi ser klart alla är inte i själen sunda
en sanning vi inte kan blunda

Vargen i våra hjärtan
känner smärtan
ropen från utmarkerna




Fri vers (Spoken word/Slam) av morgonstjärna VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-06 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP