Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Uppdaterad på förekommen anledning...


Sotdoppad Sol 2.0

 

 

rymliga gömslen - avklädda vrår

nischer av synapser

som snabbt byter hand

du blir utan, lilla vän

 

endorfiner som flyr

från din rosa fantasi

ditt skrik är en ljusblå viskning

som vi hånskrattar åt

 

 

du bär din gloria så stolt

på sniskan och bakochfram

men ingen kan lura ett hjärta

att sluta pumpa

 

 

de är ett hånande bokbål

du en lysande prinsessa

klädd helt i sotdoppad sol:

svartare än svart

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 1121 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2018-02-06 19:02



Bookmark and Share


  SatansSon
Tjusigt
2022-01-20

    Lena Staaf VIP
Vackrare än vackert skulle jag Ilja säga om din dikt. Varje rad! Bokmärker.
2020-07-26

    Askanden
sun will go black one day
i väntan på det
höjer en peot sitt glas i skål
skål (gift, inte vin)

2020-07-22

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Underbar dikt, härligt språk, vackert!
2020-07-22

  Solweig Jansson VIP
En vacker och berörande text fylld av symbolik och med din fina språkkänsla ! Bokmärker !
2020-07-20

    Klaramariasofia
mmmm, läckert
2019-08-22

  Trollbunden
Vad vackert...
2019-08-11

  Levina Storåkern
"du blir utan, lilla vän" var det som tog tag i mig.
2019-07-07

  Rafmagn VIP
Kraftfulla ord!
2019-05-24

  Love Död
/ingen kan lura ett hjärta

att sluta pumpa/

snyggt!

2019-04-13

    Roger Runkar Ragnar
Doppad stolt söt sot !
2019-01-26

  petter rost
JAAA... en "sotdoppad sol" kan bara vara "svartare än svart". Och bara i det ligger ett hårt sugande brådljup, mörksvart.
2018-02-08

  Gena
För mig var den befriande
2018-02-08

    ej medlem längre
Orden skriker oss rätt i ansiktet, svåra att värja sig emot...men tacksamt att få sig en tankeställare...
2018-02-07

  henke_r
Starkt och genialt målat!
2018-02-07

  Syrran77
Jag kan inte annat än att tolka din fantastiska text som en stark och kraftfull hyllning av diktens prinsessa.
2018-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP