Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kamp på micronivå

Såg i TV-programmet Vetenskapens Värld ett program om antibiotika mot livets och kropppens alla fiender, med Dr Mosley. Bland annat hade man gjort en avgjutning av hans kropp och delat in den i två delar, varav den ena var belagd med antibiotika och sedan följde man verkningarnas förlopp succesivt.

Men vad som slog mig var att man i näringsfattig miljö, t.ex i en grotta där inga människor redan gjort inverkan så uppstod en kamp mellan olika typer av bakterier. Ju mindre näring desto hårdare kamp mellan microberna och de som överlever blir starka och utvecklas maximalt.

Man kan inte undgå att dra parallellen till människors värld när man ser att det finns krig på den allra minsta cellnivå. Då är det inte så konstigt att det uppstår krig och dispyter mellan länder och religioner. Det finns kanske inbyggt i allt det skapade.




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 180 gånger
Publicerad 2018-02-06 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP