Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Konstverk: Solstrale…


SKIMRANDE LEVANDE STRÅLANDE BARN

 

de skrattar och leker

i alla väder de lever

de springer och hoppar

ingenting dem stoppar

 

de glimrar och skimrar 

de lyser upp och strålar

de gömmer sig ibland

bakom soffan eller dörren

 

aldrig bråkar de med varandra

de bygger lego eller pysslar

hela tiden pratar de och berättar 

för de delar friskt med sig av sitt

 

de somnar sött om aftonen

vaknar rosiga i hyn i gryningen

fortsätter sin lek och utforskar  livet

de tycks ingenting ta för givet

 

de lär sig krypa gå och cykla 

de lyser med sin närvaro som en lykta

hur kan någon inte detta goda se

varför puttas barn av vuxna omkull i livet

 

barnen är vårt hopp och vår framtid

de är framtidens forskare och ingenjörer

de är kärlekens personifierade gestalt

vi vuxna ska skydda dem från allt

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-07 08:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP