Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlorad tro

Min tro försvann,
den tro som jag hade,
som var så stark,
som blev svagare,
en förlorad tro.

Förlorad tro,
det stämmer inte,
inte riktigt,
för jag tror på mänskligheten,
trots alla brister som människan har,
för det finns en annan sida med ...

...medmänsklighet bland allt mänskligt lidande.




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-07 19:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tron på mänskligheten räcker aldrig enda fram. Mänskligheten är överskattad.
Sätter vi vår förtröstan till människor blir vi förr eller senare besvikna.
Det är likadant för mig, om jag förtröstar på mig själv och litar till egna krafter, som Mao sade att man skulle göra.
2018-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm