Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Motsols

 

Jag gick ut i min stora trädgård för första gången sedan jag flyttat in. Gräsmattan var tovig och oklippt. I vänstra hörnet närmast gatan stod en syrenbuske, ympad med blommor i flera färger. Den slokade.

Grannhusets trädgård var betydligt mindre, men den var välskött. Jag presenterade mig som den nya grannen för de två kvinnorna som bodde i huset. De påminde mig om bevattningen. Jag förklarade att jag måste uträtta ett ärende först, och gav mig av nedför den asfalterade gångstigen.

Under promenaden hörde jag min före detta kollega värma upp inför spelningen på uteserveringen på gatan utanför mitt hus. Han sjöng gitarrbaserade covers och ackompanjerades av banjo, trummor och bas. Musiken lät riktigt bra och jag blev motvilligt avundsjuk. Först var jag osäker på om det verkligen var han, eftersom han tydligen bytt dialekt ifrån skånska till stockholmska, men folk längs vägen bekräftade hans identitet. 

Hur jag kom tillbaka från min runda har jag ingen aning om.

 




Prosa av Nanna X
Läst 327 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-02-08 08:46



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En sådan skön liten betraktelse. Direkt från ett hjärta som tycks slå för det lilla...
2018-02-20

    Lena Söderkvist VIP
Härligt berättarflyt, intressant med de där luckorna som man alltid får i drömmar. Hur kom man hit, vart tog han vägen osv. Igenkänning!
2018-02-13

  TrollTörnTrappan VIP
Om att ha tagit på sig för stort ansvar...! Förut eller fortfarande...? En "betydligt mindre" trädgård torde nog ha kunnat inspirera drömmaren att omedelbart vattna sin musik till lika välskött karaktär?!
2018-02-08

  objekt3
Dialektbyte är djupt symboliskt
2018-02-08

  i af apa
myller av händelser
under yta, tänker jag...
kanhända; "identitet" nyckelordet.

väl skrivet!
2018-02-08

  KattenKin VIP
Vissa förvrider huvudet på en så man tappar tid och rum.

Låter som mysiga kvarter. Funderar över kvinnorna och din reflektion, läcker liknelse! Hoppas det är på gott!
2018-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X