Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Minne - ett levnadsöde


Katt med nio liv


det sades om dig

att hon är katten med nio liv

för så mycket du gick igenom

i din levnadstid

är det inte många som gör

och klarar sig med livet i behåll

så pass länge som du ändå gjorde


din väg kantades tidigt av droger

du introducerades av den 

som egentligen skulle skydda dig

men också hon var lite av en katt


alkohol, piller, hasch, ectasy, GHB

vad som helst bara det kunde föra dig bort

vidare långt ifrån verklighetens tyngd


männen du mötte hade hårda nävar

vassa knivar och gav dig brutal behandling

som du tyvärr förväxlade med kärlek

du fann dig och du gav dig utan förbehåll


en gång överlevde du flera knivhugg

ändå saktade du inte farten

du tvärtom accelererade

och flög in i nästa krasch


så en dag tog det stopp

i en sjukhussäng med slangar

omgiven av läkare och sköterskor

som inte hade bot att ge

stoppades du full medv droger

men nu legala


medan sommaren tog över

sänkte sig döden

slukade din sköra kropp 

tills bara ett skal var kvar


du fick leva längre än du trodde

50 år på en kall och hård plats

du öste på in till slutet

gick för fullt


du levde varje dag

som om den var den sista

du slogs mot allt och alla

från ditt första andetag

till det allra sista


och du lämnade som du kom

du tog oss alla med storm










Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-08 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP