Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansaren

Hon dansade till sången som var henne så kär
Den ägde all lycka som livet bär
Vars lyrik var som magi
En melodi att bada i
Hon rörde sig till sången
I takt med livsgången
Och frågan: vem gav dig rätten att lekande lätt
Snurra kring alla hinder med en vacker piruett?
Besvarades med leendet enbart ett beteende som styrs av musikens kompositör kan utplacerat
På sitt sätt var det mer självklart
Än tvivlet livet idogt lär
Att dansen fortsätter så länge musiken spelar och en sann dansare den hör

 


I takt med dansen föddes tanken
Att man inte bör bete sig såhär
Dansa runt till strunt man hör i sitt inre
Men djupt i hennes innersta finns ett minne
Av lyckan att dansa bekymmerslös utan bekymmer
Men allt som livet påtvingat fick den glädjen att försvinna
Nu när hon är stor och borde veta bättre
Skaver längtan efter dansen otroligt i hennes inre
Ge mina fötter plats att dansa!
Låt min inlärda vuxna perfektionist tramsa!
Låt dem som tycker och tänker saker få samsas vid samma bord
Sitt inte lägre med dem
Låt ditt inre finna ton
Fyll ditt bröst med din röst
Sjung din livsmelodi
Luften är fri, friheten är dansens eurofori
Nu börjar livet
Låt dig leva nu och i livet förbli




Fri vers (Fri form) av Karolina Cerise
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-08 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karolina Cerise
Karolina Cerise