Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valår

Sånt som annars anses omöjligt,
blir under valår fullt möjligt.
Retoriken från politiken,
lovar att ingen blir besviken.

Men eftersmaken av valfläsk,
förefaller sedan klart besk.
För efter vår valvaka,
är det mycket vi får försaka.




Bunden vers (Rim) av Dan Myrbeck
Läst 884 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-05-14 17:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det lovas mycket, men hålls sällan...det är i alla fall något som är lika hela tiden...bra skrivet...
2018-06-20

  limerick
Grattis till publiceringen i Corren av denna pricksäkra analys!
2018-05-26

  Anya VIP
Här sätter du sannerligen tummen på politikens baksida. Strålande.
2018-05-24

  Lars Hedlin
Kanske de får baka en kaka med någon man minst har anat!?
2018-05-21

  Eva Helene VIP
Så bra! Och grattis till publiceringen i Corren!
2018-05-19

  mickech
Mitt i prick! Klockren analys.
2018-05-17

    ej medlem längre
Fullträff på sanningen! Och människor är får som följer varandra utan att tänka och tror på allt de blir itutade.
2018-05-17

    Dan Myrbeck
Den här dikten är publicerad i dag i tidningen Corren.

Stort tack, alla, för all fin respons!
2018-05-16

  överlevaren VIP
Ja extra saltat...bra!
2018-05-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Mitt i prick! Alla ljuger och försöker överträffa varandra. Efter valet brukar fläsket bli skämt. Det bidde inte ens en tumme av allt.
2018-05-15

  Gunnel Eriksson VIP
Ja, det är märkligt hur förutsättningar
och slutsatser ändrar sig. Bra iakttagelser i din dikt.
2018-05-15

  ULJO
Lika illa med alla partier. Vem ska man lita på

2018-05-15

  M.Eta
Politiker är varandras kritiker, hör inte sig själva! Bra text.
2018-05-15

  Solstrale VIP
Spottloskeretorik i politik slår i kubik mot publik...
2018-05-14

  Per Drysén
I sanning skeendet väl beskrivet
2018-05-14

    ej medlem längre
Exakt, lova runt och hålla tunt..
2018-05-14

  Marita Ohlquist VIP
"Det var inget löfte utan en målsättning och vi nådde inte ända fram" sa en politiker när det framkom klagomål på brustna vallöften.
2018-05-14

  Maria Sundelin VIP
Politiker talar utan att få något sagt
2018-05-14

  Blomma-Stjärna VIP
precis!
- rösträtt i all ära
men kanske skulle vi inte rösta på parti
utan på hur bygga vidare och underhålla vårt sam-hälle
(hållbart och jämlikt!)
2018-05-14

  Karina"Kia"
Exakt.. mitt i prick”tummen upp ” flr denna vers..
2018-05-14

    ej medlem längre
Precis så är det!
2018-05-14

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att rösta.
2018-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck