Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luiz

en tid av irriterande förkylningar kulminerade
för min mans del, i kliande hudutslag över hela kroppen
också tungan...
läkardiagnos, cortison och löfte om kroppens självläkning
piggade upp min man
och han sov, som ett barn, en hel natt

men luften gick ur mig
är uppe och fryser
lider av hosta och slembildning
är gråtmild
av efterdyningarna av min förnekade rädsla

var beredd på "sista måltiden"
får nytt liv igen
men med vetskap
att vår tid tillsammans
gjort oss mer till ett par än två individer

Luiz "kött av mitt kött"
mitt hjärta, mina tarmar
mina armar, mina fötter, mina tankar
rösten i mitt inre
mina minnen!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-02-09 17:51



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vemodigt
2018-02-13

  ULJO
Ord som skär i själen.
2018-02-12

  KattenKin VIP
Förstår din oro. Tänker på svanarna som valt för livet. Hoppas ni kryar på er!
2018-02-12

  Marita Ohlquist VIP
Så väl jag känner igen rädslan inför "den sista måltiden", min man klarade sig , men vi lever i 6månaders intervaller, med oro för återfall.


2018-02-12

    Elisabeth Nilsson VIP
En berättigad rädsla och insikt, när man står inför det otänkbara. Känslofyllt och naket diktar du om detta. Som tack och lov inte skedde. Men gav kunskap om två som blivit ett.
2018-02-10

  Janina Kaminska
Stark och berörande. Säger som Zavanna: "ta hand om dig själv"
2018-02-09

  Staffan Nilsson

"vår tid tillsammans
gjort oss mer till ett par än två individer"
Ja, din smärta är min

2018-02-09

    ej medlem längre
Orden skriker och det gör ont i hela kroppen att läsa - ta hand om dig min vän!
2018-02-09

  Kungskobran VIP
All you need is love
Love is all you need
2018-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP