Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


i det fördolda sanna

 

I alla sanningar står solroshjärtat för sig. Stadigt. Där jag svajar. Och ändå är det mitt. Jag ler när jag tänker på hur stolt jag ändå är.

Vi går en bit över våra marker och jag undrar om du känner vad jag tänker. Vet du då alla tvivel och alla förhoppningar. Var ska jag föda våra ungar. Plantera våra bananträd. Stämma gitarren och sticka färdigt alla tröjor. Jag går en bit på den rödbruna jorden och saknar snålblåsten över sjön i augusti. Vänder huvudet mot bryggans förtöjning och vet att den måste förankras. Dröjer kvar i den okända kontinenten och har stövlarna fast i sankmarken mellan husen.

I alla verkligheter åker vi sexhundrafemtio kilometer för att se om en hund kan få sitt hem. Och jag vet att trots alla märkligheter som andra vill pådyvla oss att detta är det enda rätta just nu. Vi måste få en rätsida. Och den kanske heter ’ghost’. Det kan man inte på förhand veta.

Jag älskar alla mina på deras villkor. Tro aldrig annat. Jag är ingen naiv.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-02-09 19:06



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Som alltid stolt svajande men sorgset solroshjärta som trots att alla runtom vissnar och dör beslutat sig för att leva trots allt !
2018-02-16

  Silverstripe
Bravo! Solrosor kräver sin jordmån. Och likaså dikter. En mylla av varsamt läsande. På allas egna villkor.
2018-02-11

  Ulf D VIP
Det här är vackert "Dröjer kvar i den okända kontinenten och har stövlarna fast i sankmarken mellan husen." Lysande!
2018-02-09

  Blomma-Stjärna VIP
jag känner att ur texten talar en kvinna som äger sina upplevelser
och även då hon svajar
står hennes solroshjärta leende kvar

texten är genomsyrad av kärlek till livet i sin märklighet!
2018-02-09
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP