Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inanna



Himmelen rodnar röd
genom kuvösens kista,
jag längtar en evig glöd -
den oförstörda sista.
Det är som all kärlek las död,
där du kröp i kropp att förbrista
och endast i nattsångsnöd
hörs horisonten rista.

Men i ögongrönskans granna
smaragder lagda med
konturer av en Anna
jag följde liknöjd ned
att själv till livet läggas
och nyutsprucken spira
och i motljuset eggas
av skönskans skörhetsskira.

Det är väl förbålt och för sällan
den största brasan tändes,
dess ris är ytbränningsfällan,
dess pris är ännu en ändes,
men i likläggningskällan
så mycket här ännu kändes
som Du
ännu.














Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-09 22:29



Bookmark and Share


  Syrran77
Kärleksfulla starka känslor.

Vilket avslut! Berör!

"som Du
ännu"
2018-02-10
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP