Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag i dig



då jag ännu var människa
och inte en vindkantrad fågel
avklädd varje fjäder
frysande
i draget från dörren

Som i en dröm vandrar orden förbi
vinden blåser genom själen
timglasets sand rinner mellan fingrarna
porlar så stilla

Är det livet?

Meningen där droppar i sanden
bildar mönster
färgat av blodets lyster

hela natten vandrar orden
tills gryningen fiskar upp
nattens ansikten

alltid densamme

Såg honom som en främling igår

nu hör jag
verklighetens klang
krama mina drömmar

nu ser jag soldroppar lyser
över mina dagar
och ser bättre skuggorna från förr

när mörkret sakta färdas
genom vildmarken
på tunga fötter




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-10 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP