Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
räddad av morfar


märkt av Skuld

Urd, Verdandi och Skuld var nornor tre
de bestämde att du skulle få mycket spä 

din själ skulle plågas hade nornorna bestämt
de hotade dig och sa att det här har aldrig hänt

du var fem år när de började att skära i din själ
de skulle plåga dig länge du skulle aldrig få bli hel

nornorna var avundsjuka på din vackra brillians
för dig fanns ingen räddning aldrig någonstans 

du flydde från familj och hem för att rädda dig bort
du visste inte att du bara bytt till en nornor av samma sort

nornorna skulle skära i dig tills Valkyrian i Folkvang dig lämnat
de skar och skar men samtidigt var något annat för dig ämnat

din morfar blev hämtad av Skuld som också var en Valkyria
det var nitton år sedan men du mins det som om det var fyra

morfar gav dig hans hamingja som ett personligt skydd 
och sedan den dagen har du börjat att bli lite mer trygg

Skuld hann dig märka svårt och långt in i själen bli riven
egentligen var du ju ämnad att i Folkvang bli övergiven 

nornorna tvingades att dig ge upp och backa
hamingjan säger att det har du morfar att tacka

nu har du chansen att få vara önskad och värd som guld
men du är så trasig, rädd och blöder märkt av Skuld

min älskade ta min hand så ska vi gå
in till din hamingjan och hälsa på 

där ska vi finna trygghet, kraft och själens rening
sen ska vi tillsammans gå vidare och hitta mening




Fri vers (Fri form) av Casca
Läst 363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-11 00:32



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
riktigt vacker berättelse applåder
2018-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Casca