Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

All You need is love

All You need is love
sjöng Beatles
när Jesus dog

nej Jesus dog först
sen sjöng Beatles
love love love

eller dog John Lennon först
sen sjöng Jesus
all you need is love

för Paul McCartney
lever väl fortfarande
men han är ju en gubbe
sir Paul

Mick Jagger blir aldrig
riktigt nöjd
det är nog svårt
att jaga hela livet
efter att bli tillfredsställd
från en scen
som man dessutom måste
plocka med sig i minsta
detalj till nästa plats
där man ska låtsas va ung

Jesus hade bara ett kors
att släpa på och det fick han visst
hjälp med att bära
tur att det var bara en föreställning
ja föreställning var det kanske inte
men synd att man inte fick se
Jesus som gubbe

jag vet inte om
han var nöjd
Jesus alltså
det ryktas att han gärna
hade velat va kvar
men han hann ju
i alla fall känna efter

till skillnad från John Lennon
men Mick Jagger dansar
rätt kul för att vara missnöjd
för att inte tala om Michael Jacksson
han är ju ännu värre på att dansa
och ändå var inte han heller nöjd

men Måns Zelmerlöv
verkar väldigt tillfreds
med sig själv
och det har han all
anledning att var
carra mia
en hjälte på många sätt
love love love

förlåt vart tog tjejerna vägen
allvarligt jag minns inte
en enda tjej som tog för sig
dom stod bredvid och tittade på
när vi män behagade tillåta

Nää det är inte riktigt sant
Maria Magdalena försökte nog
och det är ju kul att se på
när dom försöker spela fotboll

Jesus är med i damlaget
springer som en kärring
kors och tvärs
när det är match

medan Jagger jagar
rullande stenar
och Per Gessle väser
it must have been love
vet inte Jesus vilket damlag
han ska stödja
är med i båda

oops självmål
ändå inte...
för just då
var han med i det andra laget

när männen lockar på kvinnflocken
kommer dom ofta motvilligt
och pratar samstämmigt en massa strunt
om att halva himlen är vår
men det visste vi ju redan
dom kan ju inte ta hand om hela

det är bara det att jag vill inte ha nån himmel
och det är nog inte så många män som vill
jag vill hellre ha en strandtomt
med stuga på en klippa vid havet
och slipade stenar inte för många
inte för få
så jag kan gå i den varma sanden
och se när Jesus dansar moonwalk
mellan skärgårdens kobbar
tillsammans med nån gudinna
jag inte känner

och Ringo Starr trummar
med sina tummar
på sargen av en rank kajak

men det är långt senare
då har rövaren varit
i paradise hotel
bra länge
den enda som
verkar va helnöjd
får vi hoppas

är det det här vi kallar kärlek
men Ringo dog väl
i samma veva eller hur
han var i alla fall en riktig stjärna
ser du stjärnan i det blå

vill du se en stjärna
glänsa över sjö och strand
ää årtal spelar ingen roll
när det handlar om kärlek
all you need is love
love love love




Fri vers av Petter Wingren
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-11 09:27



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Härlig odyssé
2018-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren