Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad mörkret talar



Faneret bitvis lossnat
har. Fanjunkarn bryskt
I lådan tar.Ber med arg
röst Kapten att flyga och
fara.Att bry sig om Psyko
-analys när man blivit
Skotträdd efter FN-tjänst

Grävandet i djupet hos
Det undermedvetnas
Längtansfulla lust

I lådan brev från en
Stupad soldat

Endast den som sett
Krigets vanvett vet
att läsa och förstå
Känslan i orden

Dessa brev är han
Förvaltare över

Och ingen kansli
byråkrats stropp
kan stoppa det!


Han har förenat sig
Med smärtan och
Döden

Och förstått hemligheten.

För däri glimmar livet
I saftig sötma

Det skall inget tas ifrån
honom

Stänger kanslidörren
Och går ut

I det kyliga vinterdiset
Väntar bara vardagen

Med sina oantastliga
beslut. ..





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-11 11:41



Bookmark and Share


  henke_r
Berörande rader. Jag vet inte om det är pga krigstemat, men jag får starka Hemingwayvibbar när jag suger in orden. Strålande diktat!
2018-02-11

  Kungskobran VIP
Väldig fint diktat
Stänger kanslidörren och går ut.
Underbart
2018-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP