Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morgonglöd



tidigt i morse såg jag
natten brett ut ett täcke av tårar
en flod av glitter
den vandrande Fantomens

Vandraren ser oss som vi är
fattiga och rika men ändå lika
Det enda som fordras
vi är medmänniskor
inte avmänniskor

varje gång vi vänder oss bort
förlorar människor hopp
står i sina bås
tjudrade med boja och lås

Den flämtande tron
strandlöst sökande ljuset
ser irrbloss ovanför trädtopparna
det regnar sot
men hoppet är de har mod och tänker
det blir gödsel för de små
underbart himlen på oss stänker
bättre än PK *

Bilden är från en utställning på Dunkers hus

Tony en uteliggare skriver:
"Sorry att jag finns
....
ibland tänker jag
finns jag egentligen?
...
Jag drömmer om värme,
kärlek och glada, spontana människor!

Tony "


Är inte människor viktiga längre?


* PK konstgödsel




Fri vers (Spoken word/Slam) av morgonstjärna VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-11 14:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet...berörande och tänkvärt...
2018-02-11
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP