Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


en vit slav

 

Jag öppnade mina händer idag. För de hinder jag byggt mig. Jag öppnade min mun idag. För de kyssar jag aldrig smakat. Och i den stund jag sa att jag ville bli kysst visste jag mitt värde. I salar av ljus ser jag skuggorna tydligast. I vreden ser jag aldrig fradgan, bara sorgen, tårarna som aldrig gråts. Och i vardagen skrattar jag högt och går sedan hem och låter ögonen väta mitt ansikte. Stilla. Stilla.

Jag öppnade mina händer idag och började plocka ner sten efter sten i den mur.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-02-11 16:25



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Ibland blir murarna omkring en så skrämmande tjocka och höga att man bara inte fattar att man kunnat bygga dem som ett försvar mot vad?
2018-02-16

  Nils-Robert
Så många metaforer om alla hinder vi stöter på i livet och hur vi uppfattar dem. Bra skrivet med poetiska penseldrag. Gillas.
2018-02-12

  Silverstripe
Murar har syften. Rivande av murar är kanske en starkare symbolhandling än byggandet av en mur?
2018-02-11

  lodjuret/seglare VIP
En människa säger att 'allting är politik', samtidigt sägs det finnas som yrke 'politisk filosof' och sysslar delvis med 'politisk filosofi'. Själv tror jag att 'filosofi' skall ha den bekvämligheten att det en pratar för egen del och som diskussion bör vara 'utanför möjligt straff', eftersom det bara är 'samtal kring'. Snarare en 'plan för', som idéologi ser sig som. Så länge det bara är en idé, så är det utanför det juridiska området. Medan det skulle kunna ses som möjigt straffbart om det går så långt som till 'idéologisk praktik'. Så på det viset är det knepigt med exempelvis konst. Som poesi, film, tavlor, teater och så vidare. Den, konsten, vill ju gärna se sig som 'fri från straff', särskilt juridiskt utmätta straff. Vem vill vara filosof eller poet eller... något alls, om det kan bestraffas? Ändå sitter det människor i fängelse världen över för just vad de tänkt, snarare än att ha utövat någon sorts kriminalitet.
2018-02-11
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP