Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den tredje synden av sju.

Sju är orden jag måste kunna
för att min salighet rädda.
Tredje ordet, det jag mig värjer
trots ålder och vishet.

Med klappande hjärtats
lust, svårt att lyckan skilja
från längtan. Ungdom den
krävde ändå fysisk förening.

Virtus, virtus evig lycka jag fann,
detta såg jag ej. Blind vart jag,
förblindad och döv för vårens åtrå.

© Bosse 11 februari 2018.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-11 17:55



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Synden straffar sig själv!
Och ur vilken bok och ur
Vilken mun har jag nu
Lagt till.Så inte onödiga
Osagda Ord läggs mig
Till börda!
:}

2018-02-12

  Larz Gustafsson VIP
Nej, de flesta präster har inte det. Och många av dem tror inte ens på Bibeln.
Jag struntar fullständigt i hur du lever ditt liv, H C B. Det är inte mitt problem utan ditt.
Guds Ord har totalt förvandlat mitt liv.
Jag behöver inte gå i försvarsställning. Jag vet på vem jag tror.
2018-02-12

  H.C.B
Det är ingen som helst fara med att synda! Jag syndar så ofta jag kan och orkar och tycker det känns bra då. Bibeln är överskattad, alla pratar om den och alla citerar den, men jag tror inte ens prästen läst boken pärm till pärm.
2018-02-11

  Larz Gustafsson VIP
Visa mig var i Bibeln det står att det finns sju dödssynder.
Jag kan garantera dig att du inte hittar det bibelstället, Sefarge.
2018-02-11

    Sefarge VIP
Synden straffar sig
själv?
I vilket nummer det än
kommer ringlande uti?
:}


2018-02-11

  Larz Gustafsson VIP
Tror du på den katolska LÖGNEN om de sju dödssynderna?
Enligt Bibeln finns det bara EN: Hädelse av den Helige Ande.
För all annan synd kan man, enligt Jesus, få förlåtelse. Se Matteus 12.
En dödssynd, synd till döds är en synd man inte kan få förlåtelse för.
2018-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten