Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RECERVOIR, se reservoar

I språkets oändliga reservoir

tillfälligt en fixtur
en form av tid
under intrycket av hennes skönhet
ett hav att dricka ur.

Vi har ännu inte tillägnat oss modet
att uthärda lyckan men vi lär oss

där mellan adverbial och irrandet i olika kasus

när vadstället har torkat.

En bibliotekarie kommer in och hämtar en bok ur hyllan för arkitektur, Sverige, särskilda orter och går med bestämda steg härifrån.

Särskilda orter, alla substantiv.

En repstege tillbaka, ur ett sinnesdjup
och tiden blir obarmhärtig i gryningens amalgam och kanelbutikernas poesi
ger det kalla kriget en ny frisk vind

som när allt blev öppet av tårarna du fällde i taxin

på väg ur en arkitektonisk polyfoni.




Fri vers (Fri form) av Ulf D VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-02-11 20:30



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Jag vill låna din 'repstege tillbaka' och sälla mig till dem som blåser friska vindar över eländet - fint skaldat - inspirerande.

2018-02-17

  Lena Själsöga Keijser
att
stiga in i dina ordbilder
är sekvenser av hantverk
snideri
måleri
konsternas väg
här bläddrande läsande en bok
bokbinderi
detta vackra hantverk

2018-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP