Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
spridda budskap


För mycket, för sent

minns du när internet såldes som en mänsklig rättighet
för de som ännu inte hade huvudet i molnet
jag hör jublet för vårt framsteg än idag
fri information som hyllad definitionsfaktor

eller en dominationsfaktor
tänk dig
kunskap är makt om man har både och
rätten kommer gratis med en skyldighet
gränserna syns aldrig mer på våra kartor

jag tror man såg längre än såhär redan innan '84
teknologin överväldigar dig och överheten samlar sig
den dag då det beslutas att lära känna oss som mest intimt
utan att bjuda ut på restaurang och utan komplimanger
så skrivs allting ändå öppet även bakom låsta dörrar

det sägs i Times New Roman 12 som aldrig ser ett papper
allting går att läsa mellan raderna av de som vet hur de ska tydas
kyrkan klövs från staten och vad finns kvar att dyrka nu om inte staten
vi får en färg, en kategori, ett nummer till vårt namn
den som vill gråta för mänskligheten kan börja nu utan att någonsin bli färdig




Fri vers (Modernistisk dikt) av BaraOrd
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-05 07:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BaraOrd