Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sentimentale Sed

Sentimentale Sed
i sedimentet rädd
för klaustrofobisk cement
i sin bädd
lyssnade till Kent
skrämde upp sig själv
med en riktig smäll
för att våga gå upp
och söka tröst
slippa ligga bara
horisontell
med dunk i bröst
för andra en bagatell
rida mara
som en vilsen tupp
var mot sig själv
överdrivet snäll
tog en klunk vatten
mitt i natten
på sitt låtsashotell
ville va äpplekäck
men föll för en karamell
av ren skräck
bäddade säck
skämde ut sig själv
inför sig själv
med för mycket gnäll
sköt sitt äpple i däck
från huvet på Villhelm Tell
men träffade bara sig själv sig själv
snubblade på sitt eget cykelställ
vilken skräll
trodde att morgon var kväll
där han låg
missförstådd och onödigt nykter
i den fyllecell
där han fått vakna
i iskallt sken
av ljusrör och lyktor
med nakna spinkiga ben
utan byxor
sentimentale Sed
då äntligen såg
sig själv
utan att va rädd
bakom murar av cement
i ett försök
att va tapper
och intellektuell
och rent av intelligent
mitt i allt stök
bad om papper
skrev ner med riktigt bläck
"att så här har jag aldrig känt
ingen eld utan rök"
jag sa ju att det var ett försök
"jag är totalt väck
nånting har hänt
jag känner mig fräck
grym och homosexuell
måste börja på gym
jag önskar att nån annan såg én
nu vill jag ut ur garderoben
alldeles själv alldeles själv"
men när han skulle ut
han fastnade i dörrhandtaget
med både hängsle
och slipsknut
för nu var han klädd
men fattade då först
"att det är strängt taget
jag själv jag själv
som är mitt eget fängsel
men nu utan stängsel
är jag inte längre rädd
jag känner mig störst
njuter av min egen bredd"
sa spinkige sentimentale Sed




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-12 10:14



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Flådigt fabulatorisk förnekas icke
2018-02-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket härligt ordflöde, med ett innehåll, som trots komiken, klär sig i allvar. Människans förnekelse av sig själv, är ingen ovanlighet.
2018-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren