Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Revan i väven

Ibland uppstår en reva i den tunna fina väven
som jag mödosamt har vävt av alla goda möten.
Den ligger runt mig som en skyddande hinna.
Men ibland brister den en smula,
och det sköra och ömma blottas
och de svåra känslorna sipprar ut
angripbara av var och en som går förbi

Helt utan möjlighet att välja de värdiga,
som en fluga mot ljuset dras jag till det sårande hugget.
Med åren har min varma inre röst vuxit sig starkare.
det har dock tagit många, många år
Värmen i rösten dämpar fallet
Numera faller jag inte så hårt
Men jag faller




Fri vers (Fri form) av Ett känsligt hjärta
Läst 431 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2018-02-12 18:20



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
vinddraget från dörren kan öppna såret
ändock
men reser sig snabbare och
faller inte så hårt

riktigt inkännande bra skrivet
med känsla

2018-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Ett känsligt hjärta
Ett känsligt hjärta