Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällen


Mörker regn och blåst

En man med svart pudel passerar förbi
Hunden vill inte in i den röda bilen
Han bär in hunden och kör iväg

Snart är de bara en liten prick nerför backen

Jag köper potatis vid Slussen
Tänker på ditt leende
Fångat i skogarna
En av dessa vackra julidagar
Hoppas du överlever denna vinter
Snart ses vi igen




Fri vers av Janina Kaminska
Läst 494 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2018-02-13 01:21



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fin skildring av ett ögonblick. Duet i dikten ger så många möjligheter.
2018-04-23

  Nils-Robert
När minnen som inte kan raderas finns kvar . Fina rader.
2018-04-08

  Minona
Mycket målande beskrivning. Fint
2018-04-05

  Minona
Som alltid, du kan orden
2018-04-05

  Salvation Pepper
Ömt och poetiskt.
2018-02-22

    ej medlem längre
Tänk vad ett leende betyder mycket, särskilt när vi omges av trist väder.
Bra fångad beskrivning av härlig stämning.
2018-02-21

  in effigie VIP
...en föraning..och mitt i .. en styrka..ett växande av något nytt...
2018-02-17

  aol
Man känner en längtan i diktarjagets bröst, så berörande fint,
2018-02-15

  DavidM VIP
Längtansfull, fint drömmande känsla i dikten.
2018-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin skildring av det som är och en längtan efter det som förhoppningsvis komma skall!
2018-02-14

  Anya VIP
Tycker om den vardagliga tonen i denna. Du skapar bilder med dina ord. Tänker mig att diktarjaget umgås med någon på somrarna. Någon som betyder.
2018-02-13

  ULJO
En dag. En vanlig dag. En viktig dag
2018-02-13

  Quasimodo
En vacker bild skapas här, också en bild av längtan och saknad.
2018-02-13

    ej medlem längre
Du bygger skickligt med dina ord bilden av ett litet korn ur vardagen och en stor längtan till sommaren.
2018-02-13

    Sefarge VIP
Bildrikt
"fångat"
Om nuet
och dået
:}
2018-02-13

    ej medlem längre
är han gammal din käresta?
2018-02-13

  alicja lappalainen VIP
Kalla toner, mörkret, snön, främmande människor och ensamhet i Stockholms vinterkväll
balanserade med den tålmodiga väntan på våren och mötet med den man längtar efter.

2018-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Janina Kaminska
Janina Kaminska