Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny text, lite tankar i dikt form, nyfikenhet och vardagsglädje i det lilla.


I det lilla


Kan man vara stor i det
lilla? Våga lite i taget?

Undra över livet, och ta
en dag i taget, steg för steg.

Solen glimtar till ibland,
fast jag gillar gråa dagar
- också.

Inte så intensivt, inga stora
händelser, bara jag - och
det lilla - stillsamheten är
min vän.

Kan man vara stor i det
lilla?

Våga lite i taget?

Bara låta dom gråa
dagarna få va just det
dom är - gråa och stillsamma.

Det är skönt, lugnet gör mig
glad, - man behöver inte alltid
se solen lysa för att piggna till.

Ibland räcker det med att tänka
att grått också kan vara en fin färg.
Och att stillsamhet är nåt vackert.

Våga vara stor - i det lilla.


Undra över livet,


- i stillsamheten.




Fri vers (Fri form) av Nina.K
Läst 499 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-02-13 03:26



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack ja du är så klok och poetisk, tröstande
2020-04-07

  Cathrin M
Så fina och tröstrika tankar. Tack.
2018-02-13

  Fulbergarn
Grått är en fin färg, ibland räcker det med ett leende, det är stort
2018-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Kan man vara liten i det stora?
2018-02-13

  Nils-Robert
Så fina rader om att se det fina i det gråa. Stillsamhet behöver vi alla .
2018-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K