Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är välkommen till min sängkant, Sylvia Plath

Den glasbur som blev din död
skall bli min väg mot sömnen

Det som kvävde dig
skall bli min andning

Det är orden om krossar mina ambitioner
Vägen mot stillheten och lugnet är stoppad

Orden som flyger vill landa
De begär landningstillstånd
och jag är deras flygledare

De behöver en lots
som tar dem från stjärnhimlens mörker
till trygghetstäcket i värmestugan

Vi har en uppgift tillsammans
du och jag Sylvia Plath

Vi guidar det vilsna mot det trygga
och hoppas att vår belöning
blir en stund av ostörd sömn




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 526 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2018-02-13 05:35



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Den sista strofen är ett starkt avslut på en bra text!
2018-02-14

  Blomma-Stjärna VIP
tycker mycket om och bokmärker!
2018-02-14

  Stanley Rydell
"Orden som flyger vill landa
De begär landningstillstånd"
Så bra uttryckt och så viktigt. Gillar den opretentiösa hållningen!
2018-02-14

  Stisse
Blir stark berörd av dikten. Särskilt det som kvävde dig ska bli min andning.
2018-02-13

  Anya VIP
Inte dåligt att guida det vilsna. En äkta vardagshjälte...tänker jag. Tycker mycket om denna text och slutet lyfter den. Jaa ibland är belöningen en stund av ostörd sömn. Sparas!
2018-02-13

  i af apa
Åh! Sylvia- en absolut ikon personligen, så bra!
2018-02-13

  Ulf D VIP
Fint med en bokstavlig flygledare.
2018-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP