Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är underligt

Jag går här i skogen
en försommardag
bland knoppande växter
av olika slag

Jag går här på stigen
och tänker som så
hur underbar är ej
vår jord ändå

När sommaren nalkas
och allting blir nytt
när vinterns mörker
har slocknat och flytt

Ja åren de växer
precis såsom förr
de öppnar och stänger
tidernas dörr

Men människan lever
och finns som förut
blott jagets tid
på jorden tar slut

Evigt vår jord
bär nya öden
evigt är livet
och evig är döden

Jag vandrar i skogen
och tänker som så
förunderligt är
vårt liv ändå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 384 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-03-22 12:49



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Livet och tiden
här är nästan
som en gåta...
Ibland vet man
inte om ska
skratta eller
gråta...
2018-03-25

  Eva Langrath VIP
Fint om livets mystik,
2018-03-23

  Ingrid Trolle
Ja, mycket förunderligt
är livet. Fullt av över-
raskningar
Så vackert diktat
2018-03-23

    ej medlem längre
Underbar text!
2018-03-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Livet och tiden, beskrivet i en underbart fin dikt!
2018-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om vår tid på jorden!
Fantastiskt bra avslut.
2018-03-22

  DavidM VIP
Det stora, tidens rörelse och livet självt, med utgång i skogens promenad. Fint nedtecknat.
2018-03-22

  Feliaxel VIP
Livet vore tråkigt om man inte behövde undra lite ibland
2018-03-22

  Maj-Lis VIP
Bra,och visst är det förunderligt vårt liv
2018-03-22

  överlevaren VIP
Instämmer, mycket bra skildrat!
2018-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO