Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doftminnen

Nu har det spritt sig allt som kan vara ont
går som ett ettrigt knipande i magen.
Dofterna kryper sakteligt som vatten
det här blir en flod av det största mått.

Nu mindes alla en gammal sliten kont
dold den stod bakom blåa vägskjuls väggen.
Vår det var, trodde lukten kom från häggen
men kutarkonten varit ett dåligt skämt.

Doften som likna denna, var en varning.
Vinden den sprider allt ont liksom rykten
viskades med skräck i rösten vid floden,

nu beslöt man att starta en ny appell.
Skriva brev till kyrkan, kräva en sanning
vad är det som luktar från detta kapell.

© Bosse 13 februari 2018.




Bunden vers (Sonett) av Bossepoet från Österbotten
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-13 20:53



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Njutningsfull dikt om vårt starkaste sinne!
2018-02-17

    ej medlem längre
du kan det här med poesi, bosse bra dikt,.
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten