Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För länge sedan. En höstnatt, om jag minns rätt. Jag såg att det var stjärnklart, så jag gick ut.


När jordens verklighet sover.

Det kristall-frostade gräset krasade lite när jag sakta gick på tå fram på ängen.
Den lätta kylan gjorde att jag kände mig mer verklig än jag någinsin varit, gjorde mina suddiga ögon klara.


Jag hörde vinden susa lite mellan trädkronorna.
Tyckte mig höra stjärnorna viska till varandra.


Månen gjorde att alla färger förvandlades till olika nyanser i blå.


Jag stannade och såg upp på en ny värld.
En fredlig och rofylld.
Den andades lugn och jag andades med den.
Jag kände mig så hemma.


Allt var så... Naturligt.
Natten och den stjärnklara himlen hade lagt ett tunnt täcke av stillhet över världen.
Den nya världen hade andats bort alla tankar om jordens verklighet.


Jag fortsatte förstiktigt att gå, försiktigt som om det som fanns omkring mig skulle kunna rasa samman.
Försiktigt så att jag skulle kunna höra alla känslofyllda toner som natten sjöng.
Inga häftiga rörelser, för jag ville se detta paradis så nära som möjligt.


Vinden andades ut och mitt hår blåste lungt bakåt.
Vinden klappade mig mjukt på kinden och strök mig över pannan och håret.
Jag kände mig så trygg och fri.


Det kändes som om jag när som helst skulle kunna lyfta och flyga iväg.
Allt som tynger ner mig hade ju släppt, så ja, varför inte?
Jag önskade att vinden skulle hålla om mig och ta mig med sig.
Så att jag får vara kvar i samma känsla för all tid.
Så att det skulle bli min verkighet.






























Har du också varit vaken när jordens verklighet sover?




















Fri vers av Angel_of_Death
Läst 465 gånger
Publicerad 2006-06-04 00:54



Bookmark and Share


    Joulia
Helt underbar! Jag gillade verkligen: "Vinden klappade mig mjukt på kinden och strök mig över pannan och håret. " och meningen: "Tyckte mig höra stjärnorna viska till varandra." var otroligt vacker.
GO GIRL! =)
2006-12-16

    Lola Linorum
att läsa dina dikter är som att sova djupt och vakna upp ur en underbör dröm för att upptäcka att den var verklighet.
man får aldrig nog av sånt här, man vill bara sluka allt och man önskar att det aldrig ska ta slut.
o by the way, vi har ju fan vandrat tillsammans i den här dikten för typ 2-3 år sen, kommer du ihåg det? :)
vi kan väl göra om det nån gång?
*blir så sugen när jag läser^^*
kram på dig
2006-12-03

  Ariane
den här är verkligen jättefin *tycka om* du är lika bra som mig om inte bättre ju ^^v
2006-11-17

    mystikrytmik
Det var en mycket vacker dikt
2006-06-08

  Eder Krille
Så vackert du skriver
man får tårar i ögonen...
oerhört fin stämning i den
2006-06-08

  Aurelio
Underbart! - Svar: ja.
2006-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Angel_of_Death
Angel_of_Death