Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eller LO:s förlorade heder?


Ode till tvåans buss



radhuslängors förlovade startpunkt & slutvinjett
påfyllning studentspring sista minuten
sällan sist på aldrig klar biljett
samma gröna från hög till högar
Kung Björns mot Gamla Uppsala

nu minne blått intet öga torrt
genom stan Stenhagen långt bort
Öster om ån efter Walmstedtska går'n
österut under spåren
ej som förut

från tåget tåga vi mot höger




Fri vers (Fri form) av Stanley Rydell
Läst 386 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-02-14 11:38



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du skriver så levande så jag åker med detta tåg. Fin symbolik i slutet.... ja åt höger går det, även i politiken tänker jag.
2018-10-23

    Sefarge VIP
Vinglande kulturtur!
Stämmer ju med vikingalinjen2
Var på julutställnings visning
På nämnda gård . Intressant
Professorns pottskåp stod
Kvar på övervåningen som
Någon måst tömma varje
Morgon. ..


2018-02-16

    ej medlem längre
Får mig tänka: förbjud sportjournalistik och utveckla och fördjupa språket som här!
2018-02-16

  StinaJ VIP
Tiden är stadd i förändring. Det gamla är inte längre det nya. Men minnena de bestå och det är väl tur det.
2018-02-14

  Respons VIP
Intressant resa!
2018-02-14

  Bo Himmelsbåge
Nostalgistänk med satirblänk...
Jaa... samhället har förändrat sig mycket de senaste årtiondena... och knappast till det bättre...
Så nu tågar många snällt till höger...

LO får passa sig!
2018-02-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Nostalgitänk, om både buss och LO av idag. Och ett stänk av bra samhällsatir.
2018-02-14

  ULJO
Berörande minnen kring tvåans buss
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Stanley Rydell
Stanley Rydell