Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömhinken

Jag sökte på min vind
men glömde var det var
så plötsligt där i handen
en gulvit spann jag har

Jag ser en liten kille
som gräver i sin sand
och öser den i hinken
med mjuk och varlig hand

Jag ser dig bygga sandslott
och riva allting ned
och du är mycket lycklig
och jag är lycklig med

Men andra dagar kommer
och fort den tid förrann
då allt var ljust och soligt
vår bästa tid försvann

Du hamnade i gängen
med sprit och annan drog
liv fyllt av bekymmer
av sorger var det nog

Jag minns den svåra tiden
hur rädd du kom till mig
du gömde dig ibland
från det som plågat dig

Så bröts det ner ditt unga liv
och dagar gick och år
vid tjugofyra blott
jag stod invid din bår

Ibland jag går till kullen
med rosor till din bädd
jag vet du har det bättre
och du är aldrig rädd

Men när jag står på vinden
och ser din lilla hink
då ser jag dig i dunklet
en ängslig liten vink

I drömmen ser jag bilder
jag ser din lilla hand
och den är mjuk och len
med spår av solvarm sand

Jag står här tyst på vinden
med spannen i min hand
och ser en liten kille
som gräver i sin sand

Jag känner tårar rulla
på kinden där jag står
och minns en liten kille
som just fyllt fyra år

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 494 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-02-14 15:23



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Raderna berör på djupet.
2018-02-22

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande och tragiskt...minnen som känns...
2018-02-17

  Eva Helene VIP
Ett öde man inte önskar någon. Fint berättat.
2018-02-16

  Solstrale VIP
Vemodsdruckna tårfyllda rader! Tar mig med!
2018-02-15

  M.Eta
Text som griper tag!
2018-02-15

    ej medlem längre
En av dina allra starkaste texter! Så berörande och fint skildrat liv!
2018-02-15

  Blomma-Stjärna VIP
ömsint text förföriskt lätt att följa - tills sorgen tar struptag - och poetens tårar rullar nerför kinden
som att öppna ett sår - även mina tårar faller!
2018-02-14

  Janina Kaminska
Så berörande!
2018-02-14

  Åse Tropp VIP
Vackert!
2018-02-14

  Öknens Ros VIP
Det gör ont i hjärtat att läsa detta.
2018-02-14

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Smärtsam historia du berättar...din text präglas av saknad och vemod.
2018-02-14

  StinaJ VIP
En fars minne så fint berättat.
2018-02-14

  Larz Gustafsson VIP
Känner igen känslan.

Som Plura skrev: "Nyss var jag tolv."

Minns en eftermiddag när jag lyssnade på "Det gåtfulla folket" med Olle Adolphson och tittade ut mot min son och de andra barnen som lekte... Då infann sig det där, det som ABBA sjunger om i "Slipping Through My Fingers".
2018-02-14

    ej medlem längre
Ord som griper tag och berör starkt.
2018-02-14

  Feliaxel VIP
Fint skrivet om livets baksida
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO