Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekssökaren

Pojken är liten
kvinnan är ung
himlen är vacker
månen är tung
Gräset är fuktigt
marken är grön
vattnet så stilla
kvällen är skön

Hör du musiken?
ett dragspel med sång
lyckan den pågår
sommaren lång
Dansen på bryggan
med finkläder på
pojken är liten
han står där på tå

Av ljusblå pastell
är klänningens tyg
av kvinnans urringning
blir pojken så blyg
Att känna men veta
men åldern är fel
kärlek kan slockna
till synes en del

Pojken blir större
och växer till man
han söker sin kvinna
så länge han kan
Men aldrig han finner
den kärlek som var
och kanske han söker
i alla sina dar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 568 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-02-17 15:10



Bookmark and Share


  Niliboy
Nä, man får stilla sig!
2018-02-23

  Marita Ohlquist VIP
Ett berörande porträtt av någon!
Som vanligt skrivet med fina rim.
2018-02-19

  Eva Langrath VIP
Vacker och sorglig på samma gång .
2018-02-18

  M.Eta
Lite vemodigt men kärleken finns säkert där ute någonstans.
2018-02-18

  Stanley Rydell
Lite Vreeswijkskt (älskar många konsonanter på rad) över denna, särskilt första "Cecilia Lind-strofen".
2018-02-17

  aol
Hoppas han hittar kärleken,
2018-02-17

  Kjell Åhsberg
Man brukar säga att den som söker han finner. När det gäller kärlek är det inte alls säkert att det fungerar så. Den kan plötsligt bara finnas där, som ett under. Eller också inte alls. Ett mysterium!
2018-02-17

  Yrre VIP
Så fin!
2018-02-17

    ej medlem längre
Vårt sökande efter kärleken med stort K...ibland hittar vi vad vi söker....
2018-02-17

  Feliaxel VIP
Stackars pojke hoppas han hittar den underbara kärleken
2018-02-17

  ResenärGenomLivet VIP
Vi får hoppas att han finner kärleken, men det är inte alltid lätt det där med känslor...
2018-02-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO