Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björkarnas kärlek

Två björkar under himlen
ett kärlekspar så klart
De vuxit upp tillsammans
där solen sken så rart

Tätt växer deras grenar
i regn och hagelstorm
Den kärlek de känner
är lycklig och enorm

På våren ger de grönska
med sina vackra blad
På hösten lyser glädjen
över land och stad

När vintern har passerat
det savar från var gren
En medicin för kroppen
för armar och för ben

På sommaren de älskar
att stå i ljuvlig glans
Och ge av sin skugga
som inget annat fanns

De låter framtid växa
med vindens goda fart
Ett liv som varar länge
och känns så underbart

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 395 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-03-11 09:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbar naturlyrik...
2018-03-17

  Lasseman VIP
Bara så himla vacker..
2018-03-16

  Lars Hedlin
Väldigt vackert!
2018-03-13

  Ingrid Trolle
Så vackert diktat
om kärleken med
en underbar dikt
om två björkar.
2018-03-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Natur och kärlek sammanflätade i en underbar dikt. om de vackraste träd jag vet.
2018-03-12

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text i kärlekens namn!
2018-03-12

  M.Eta
Björkar är så vackra på våren med späd grönska och vita fina stammar. Fin hyllning till dem.
2018-03-11

    ej medlem längre
Så vackert dina ord nynnar om kärlek.
2018-03-11

    ej medlem längre
Livet och kärlek i full grönska, björkarna i fin samhörighet med naturen och varandra.
2018-03-11

  Maj-Lis VIP
Säkerligen,känner dom samhörighet
2018-03-11

  Feliaxel VIP
Kärlek på högsta nivå
2018-03-11

  morgonstjärna VIP
oj så fint du gömt livet bland trädets grenar..växtkraften

BRA

2018-03-11

  överlevaren VIP
Växtkraft i orden.... livet!
2018-03-11

  Nils-Robert
En dikt som gömmer metaforen om livet.
2018-03-11

  DavidM VIP
Träden och deras liv, vackert gestaltat.
2018-03-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO