Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord till månen

Vita måne där du vandrar
över människors hem
ack jag undrar vad du tänker
när du tittar ned på dem

Kanske tänker du att världen
förefaller något dum
men du föredrar att tiga
och att vandra tyst och stum

Jag vill följa ditt exempel
vita måne i det blå
kanske är det bäst att tiga
när man inte kan förstå

Där du vandrar på din gata
nog du mycket kan förstå
tänk vad mycket du kan lära
om vi bara dig kan nå

Sprid ditt ljus på vår jord
med din vita klara hand
lär oss älska livets fägring
här i vårat eget land

Vita måne där du vandrar
jag vill inte vandra stum
lär mig tala till ditt ljus
där som vinden blåser ljum

Vita måne där i höjden
gåtfullt är ditt vackra ljus
lär mig älska och förlåta
till min själ blir till grus

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 524 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-04 16:32



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Månens magiska ljus, diktar du om i tänkvärd och vacker text.
2018-03-05

  M.Eta
Fina rader om månen!
2018-03-05

  DavidM VIP
Fina rader.
2018-03-05

  Blomma-Stjärna VIP
så fint så -
du månar dig om vår måne
och väcker upp förundran i oss
den förundran som vi kände som barn
- kanske svårare att överväldigas av månen och stjärnorna idag, på grund av vår myckna elektricitet och alla de slag av rök!
2018-03-04

    Franz Ferdinand
Sällan känner jag så här när jag läser något. Så många intryck av denna dikt bara satte sig rakt i mig, jag kunde i ett se alla gånger jag som liten kollat upp o sett den där månen, det är något sagolikt/magiskt över den och det har du fångat perfekt. Wow
2018-03-04

  överlevaren VIP
Väldigt vackert ordat!
2018-03-04

    ej medlem längre
Låter dina fina ord sjunka in i alla mina sinnen och bara läser och njuter.
2018-03-04

  Jan Johansson
Mycket bra skrivit
2018-03-04

  Niliboy
Mycket fin bild av vår kommunikation med månen. Ja har minnen från fem års åldern då jag talade med månen, så visst den lever tror jag!
2018-03-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO