Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2016-05-07 egen bild


Såsom stjärnklara nattens ljuvaste smekning

 

 

"Hon var hans allra vackraste musa

hans stora kärlek, hans allt,

natten då poesin fick 

sina vingar"

 

§

 

 

Ömhetstörstande bad hon 

honom att komma

uti närhetens djupa famntag

för att viskande ge liv

åt ord att minnas

då mörkret så sakta faller

i saknadens vemod

och ensamhet

 

 

"och där uti natthimmelens oändlighet

tändes glittrande stjärnljus 

ett efter ett, under ett täcke av tystnad

så andlöst vackert att hjärtat

ville brista" 

 

 

Med tårfyllda ögon

bad han då ödmjukt Moder Jord

och himmelens änglar

om månljusets dansande drömmar, 

gryningens spirande skönhet,

havets salt och stormande känslor, 

markens doft av mylla

och evighet

 

 

ALLT bad han om

och allt var honom med ens givet

så nära berörande, kärleksfullt färgat

av mästarens varsamma penseldrag

till spröda, ljuvliga toner

ur livets sjungande melodi 

till alla små ord, varje mening

som skapar själars djup

och skänker innerlig poesi

dess pulserande hjärta

och essensen av ALLT

fanns där för honom att finna 

uti vindens himmelsvida andetag

susande i de majestätiska trädens

grönskande bladverk

där mitt emellan himmel

och jord

 

 

"Ivrigt läste hon hans njutbara ord

med hans intensiva, totala närvaro

uti den mest sinnliga beröringen

av hennes kropp och själ, 

en ordens och tankarnas ljuvliga

förförelse, så djupt och intimt

allt i ett enda förlösande

andetag... " 

 

§

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-02-14 23:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Innerligt och fint!
2018-03-13

  Stisse
Det. är så vackert. Jag följer med i varje rad med en lätthet och blir uppfylld av magi inför livet.
2018-02-18

  stig wikman
HELT STRÅLANDE.

Kändes som en smekning när jag läste.

KRAM FRÅN DALARNA.
2018-02-17

    Peter Söderqvist
Vackert skrivet om kärleken mellan dessa två.
Månskenet och poesin där dikten skrivs vid slutet ger så vackra bilder.
2018-02-15

    Sefarge VIP
Intensivt
Rödglödande
Skaldekonst!
:}
2018-02-15

  Janina Kaminska
Underbara magiska ord.
2018-02-14

  M:tin
Du är min vackra musa Alysse, det finns så mycket ”själ” i din poesi!!!!!!!
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP