Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den gamla damens rimmade monolog


det finns inga andra måsten

det finns inga andra måsten
här i livet
än att ta klivet
ut från trappan
iklädd gamla gråa kappan
och hämta posten

den kalla frosten
och den vita isen
är priset
jag betalar
för att gå på den hala
gången efter posten

skivorna i brödrosten
bredvid spisen
är precis en
mat jag klarar
att betala
med pensionen jag hämtar med posten

det finns inga andra måsten
här i livet
än att ta klivet
ut från trappan
iklädd gamla slitna kappan
att icke bryta lårbenshalsen
och bli liggande kall sen
när jag hämtat posten

 

 




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-15 10:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP