Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubbaminne

orädd mor håller handen
oskodda hästar bak i hagen
räkna rätt då blir det fem

farfars häst ville alltid gå hem
den hästen var aldrig farlig
lekte med kärringar gjorde hen

brukade nypa dem bak i kjolen
gubben var alltid så varlig
när han var ung, tänkte jag berätta
han lyfte flickorna de lätta över stätta

sitter gammal och brukar humma
tänker oftast på sin rara gumma

går tårögd till blåa skåpet i hörnet
men snapsen fick han glömma
fyllde på med det klara vattnet

© Bosse 15 februari 2018.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-15 10:34



Bookmark and Share


  objekt3
Tack. Jag tänker på Magnita och Hästviskerskan
2018-02-15

    Sefarge VIP
Utsökt färgsatta
Skaldeminnen
Svalkande med
Klart vatten!
:}
2018-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten