Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


KÄRLEK FÖR ENSAMMA VANDRARE

 

stigen mot kärlekens drömda evighet

där den ensamme vandraren älskar

allt som finns kvar är nu en sägen

 

följer aningslöst med till gläntan

ser ett mönster upprepa sig här

de nyförälskade finner stigen

 

sinnet förvridet liksom ett vril

hans kropp blev en knotig tall

förvandlats till mull

de röda läpparna

 

allt blev till sten och berg

hennes mjuka former

 

skogen svarar på deras rop

men tiden har gått sin väg

 

stigen ligger igenvuxen nu

den ensamme har nu endast

kärleken till stigen kvar ...

 

 

kylan sänker sig

dimman sveper in

skogen ligger tät

mörkret har fallit

på väg mot kärleken

 

som en älskog i natten

 vart steg en njutning

 

stegen som finner lyckan

 

kropparna famnar varandra

de förenas där i gläntan

sprider ett rus genom allt

värmens andedräkt ångar

 

hjärtat överfyllt av kärleken

huden tatuerad av beröring

sinnet broderar fast minnet

 

kärlekens eviga ögonblick

hastar bort mot en ny gryning

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-15 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP