Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ruljangs med kullager





Svängdörr i livet
Svänger in höstlöv
med slask och grus

Och svänger ut bjäbb
hundar i textilfodral


Svängdörr svängdörr
Som ibland fastnar
Med otåliga människor
som chansat i farten

Feta gubbar med bäst
före datum o käpp
Men som lever ändå

Envist med sitt intressanta
Liv fullproppade innan
Minnesburken trillar av

Och alla dessa kvinnor och
damer i olika formade
modeller med sin egna stil
Uppförande och börda

För hu jeda om de kommer
In eller ut med samma dress
eller huvudbonad tillsammans

Så byter de genast om
Vid tillfälle och bannar
sig själva att de inte

Vill se ut som en annan
härmande gammal tant

Och svängdörren sväljer
Dem alla fram och tillbaks

Det gör det samma
För den är demokratins
Hemlige försvarare

Komma in eller komma ut

Men blir det för mycket
Att svälja tar det stopp!

I någon sekund för de
Instängda att svära och
Begrunda varför de ska

Ha så bråttom till hundra
Och skynda sig hit o dit
Till ingen nytta

Och en dag skall även
Den bli utbytt när den
Snurrat klart sina varv
Här på jorden

Och bli återbrukad
Med sitt glas och metall

Till ett nytt brukbart material
Tala om prylarnas själavandring
Genom tillvaron

Den fortsätter snurra runt
I mitt huvud och kastar
Ord fram och tillbaka

När man talar strunt för
Sig själv och ingen annan
Hör på


Den hemlige svängdörren
snurrar den även för dig?

När det blir tid att passera
In eller ut

Hoppas ni är snälla mot
Varandra så den inte
Klyver dig på mitten

Så lycka till med tillvarons
Öppningar och stängningar
Fram och åter. ..










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-16 00:27



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Svängig text! Fyndigt å bra vetja!
2018-02-17

    ej medlem längre
Ja då. Bra poetat!
2018-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP