Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen saga... och tog förstås inget foto.... inräknas även såsom Svans nr 13


Rot 14 : RadhusRäven

 

 

 

Träffade en RÄV inatt, bland RADhusen! Iakttog varandra någon sekund i ögonen, närmare 3 M IFRÅN. Vacker varelse! tyckte jag. Räven hade raskat över isgatan, stod nu halvt INRAMAD av staket. Lät cykeln glida sakta fort förbi.... ville icke skrämma någon av oss på riktigt. Kanhända blev räven mer överRASKAD än jag? Sneglade tillbaka, fast såg LUGN ut. Som om korsning mellan katt och hund, förbryllande vanlig?! Kunde BOTT i endera radhus, ifall allt vore animerad film. Då torde jag delat tidning till räven. Även hört UGGLOR från skogsdungarna. Smula vildmark nära! Upptäckt tillika vår gamle BIOLOGIlärare bor på parallellgatan!

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-15 21:17



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Riktigt skön kommentar! Jag får begära att räven skrivs in på listan som sporadisk prenumerant ;-) Imorse såg jag ej till honom i blötsnön, men Belle & Sebastian sjöng "Fox in the Snow" just när jag kom till samma ställe. Jo, släktskapet med katt och hund är även vetenskapligt klarlagt = ej taget helt ur luften.
2018-02-16

  Nanna X
Haha foxtrot och biologilärare, det är ju klockrent. Gillar också den biologiska definitionen av räven som korsning mellan hund och katt.

Jag tycker räven borde hade fått en tidning utdelad. Om inte annat kunde han ha den som skydd mot snön när han tog sig en slummer vid roten av närmaste vätteträd.
2018-02-16

  lodjuret/seglare VIP
En räv är inte en iller, men ibland blir en läsare sugen på piller, att läsa just en text i natten, nedsköljd sedan med ett glas vatten, är djuret något större kan det synas mot en tunna, randigt i svart på grått utan ögon runna.
2018-02-16

  TrollTörnTrappan VIP
Förmodar dess närvaro snarare än Revir-hävdande handlade mer om sökande efter värme och föda?!

[Hade även med mig i lurarna albumet Foxtrot med Genesis, som jag hörde där natten innan...]
2018-02-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP