Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-texter


Kärlekens kyssar

Du skriver så vackert om kärlekens kyssar
du skriver så vackert men ingen som lyssnar
vem hör väl någonsin skrivna ord
de ligger tysta på vishetens bord
floden forsar nedför bergets brant
vattnet så rent som vore det sant
den mullrande forsen ryter tröst
men ingen hör din skälvande röst
dina ord viskar försiktigt ifrån
sanningen drunknar i vattnets dån
i evig tystnad vilar vår  jord
vem hör väl någonsin skrivna ord
du skriver så vackert till alla som lyssnar
du skriver så vackert om kärlekens kyssar

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Rim) av Peter Söderqvist
Läst 435 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-02-16 07:55



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fin :)
2018-04-05

  S.A.I. Steve Lando VIP
fagersamt framfört i ord som känsla
2018-03-16

    Franz Ferdinand
Det är dikter som denna som får mig att önska att dagens ungdom skulle hålla uppe något intresse för dikter, eller utbildas i dikter. otroligt vackert, kände av varje ord
2018-02-18

  DavidM VIP
Bitterljuva verser som genererar både känslor och starka intryck.
2018-02-18

  Alysse VIP
Mycket fint skrivet!

Tycker speciellt om
"sanningen drunknar i vattnets dån"


2018-02-18

  J-M
Mycket romantiskt utförd.
2018-02-16

    ej medlem längre
Kom tänka på denna av Gustaf Fröding när jag läste... Jag köpte min kärlek för pengar,
för mig var ej annan att få,
sjung vackert, I skorrande strängar,
sjung vackert om kärlek ändå.....
2018-02-16

    Ingrid Wallin
Vackert och känslosamt.

2018-02-16

  Syrran77
Du skriver så vackert!
2018-02-16

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, vemodigt, vackert!
2018-02-16

    ej medlem längre
Fint poetat!
2018-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist