Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bry sig

Sätt dig ner
här bredvid
så ska jag
berätta

sätt dig
till rätta

jag såg
ingen plats
för mig på
parkeringen

inom
markeringen

jag tänkte
jag chansar
och ställer
mig utanför

vad är det
då jag hör

någon ropar
när jag är
en bra bit
upp i backen

jag vänder
på klacken

jo det är mig
hon söker
mig hon
ropar på

det fattar
jag då

hon varnar
för risken
att få sig
en lapp

nu är hon
nästan ikapp

går ner
och flyttar
på bilen
ett stycke

ser hennes
glänsande smycke

det är osynligt
för den som
tar allting
för givet

vad är det synliga
alternativet

du sitter här
och lyssnar
när vi pratar
med varandra

du vet du svarar:
att bry sig
om andra




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-16 06:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren