Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En äkta vän

Många människor jag känner
någon av dem är bekant
men jag har ej många vänner
det är då ett som är sant

När jag möter någon på vägen
ler vi glatt och säger hej
någon kanske är enträgen
och vill byta ett ord med mej

Under några få minuter
lägger vi märke till varann
men min inre dörr jag sluter
den blott vänner öppna kan

Men ibland det ändå händer
att jag känner sympati
att en liten gnista tänder
och till vänskap det kan bli

Kanske vännen då kan platsa
i mitt hjärtas yttre rum
den som inte vågar satsa
är kanhända lite dum

I mitt rum långt därinne
finns det ingen plats att få
där i djupet av mitt inre
finns det bara plats för två

Ty min kärlek kan ej delas
den är byggd på äkta grund
allting kanske då förfelas
om den sviker för en stund

Den som äger många vänner
har någon att glädjas med
sällan ensamhet hon känner
när som solen har gått ned

Men jag tror det är viktigt
att finna en äkta vän
någon som älskar en på riktigt
den som aldrig sviker en

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 523 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-02-17 10:48



Bookmark and Share


  Niliboy
Mycket fint, ja man förkovrar sig. Å vinner en vän!
2018-02-23

  Sommarina VIP
Sanna är dina fint rimmande ord.
De sanna vännerna stanna, för evigt. Skönt att de finns, bättre få, än inga då.
2018-02-18

  Ingrid Trolle
Visst är det så att det
bara finns plats för en
allra innerst men många
omkring. De bästa närmast
detta innersta.
Du är en mästare!
2018-02-18

  Eva Langrath VIP
Välskrivet om vänskapen och kärlekens olika vägar.
2018-02-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Så sanna dina ord är! Vänskap är en sak, kärlek en annan.
2018-02-17

  Staffan Nilsson
Välskrivet om vänskap och kärlek: vänskap till många men kärlek bara till en.
Så läser jag det.
2018-02-17

  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...det äkta vill man ha...
2018-02-17

  Ann V Åhsberg VIP
Så sanna är dina ord här!


"Men jag tror det är viktigt
att finna en äkta vän
någon som älskar en på riktigt
den som aldrig sviker en"



2018-02-17

  Nils-Robert
En fullträff. Bravo
2018-02-17

  Jan Johansson
Storslaget, rätt och riktigt
2018-02-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Du är en mästare på rim. Djupt innehåll i dina fina texter
2018-02-17

    ej medlem längre
Att finna någon som både är en älskad och en bästa vän är en ynnest och en gåva....
2018-02-17

  Änglaögon
Många klokord här i dina fina rader.
2018-02-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
En god vän
är av vikt
liksom
denna
dikt!
2018-02-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
En god vän
är vikt liksom
denna dikt!
2018-02-17

  Maria Sundelin VIP
-håller het med

2018-02-17

  Feliaxel VIP
Riktiga vänner är guld värda
2018-02-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO