Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På medaljens baksida


Medaljen som kvitto på allt hedervärt slit kan innebära ett
avslut eller en milstolpe i ett idrottsligt tidskontinuum.
Men även glänsande tingestar och nerstuvade minnen
kan ha sina baksidor. Spaltkilometrarna som avverkas
genom de ständigt roterande mediefyrarna skapar också
skuggor och behov under radarn.

Att kunna gå tillbaka och finna nycklarna till sina egna inre
rum tycks i sammanhanget vara en bristvara. Ett ögonblick
aldrig så kort, i all avskildhet, är guld värt för den
påpassade mediaprofilen. Allt ångestspill, alla moment av
glädje eller förtvivlan parad med all uppmärksamhet,
komprimeras. Men hinner inte alltid nedbrytas till fullt
hanterbara doser.




Övriga genrer (Kåseri) av BenGust VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-16 14:40



Bookmark and Share


  Boneyfrank VIP
Så aktuellt i dessa OS-tider, värdet av en guldmedalj är ju egentligen ingenting. En bekräftelse för stunden. Ett minne. En tanke. En bit metall.
2018-02-18
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP