Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ack, vad hon bedrog sig!


Bländverk



Är det som är synligt
det som gäller

Ser vi med ögonen
eller med våra hjärtan

Kan skönsång vara
något som skräller

och talar Gud med oss
genom såren och smärtan

Kan vi läsa mellan rader
och outsagda ord

och känna vad
någon annan tänker

Kan vi varna för fara
som händer på vår jord

och känna de bländverk
som raffinerat smider ränker

Om vi får veta
tar vi oss då i akt

eller solar vi oss i ljuset
och njuter lite medvind

Oemotståndligt vacker
till den visar oss sin makt

till dagen då vi känner tårar
och ser ärren på vår kind




Bunden vers (Rim) av carinamnm
Läst 579 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2018-02-16 16:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre

Ärr i själen är det enda som förmår
berätta sanningen.

De kännas inte utanpå kan inte ses
med blotta ögat. Men om en har ont finns en annan där. Fint skrivet om
livet, dess ovisshet och bekymmer.


2019-07-01

  aol
Så filosofiskt begrundande vackert skaldat,
2018-04-03

  MALVAA VIP
IBLAND SER MAN I SJÄLEN NÄR ANDRA INTE SER MED DERAS ÖGON
2018-03-04

  Maiah VIP
Att se bortom orden, höra det som inte sägs är nåt att träna på. Din text ger mycket att tänka på
2018-02-18

  Anders Håkansson
ärr blir det hela tiden, jag har inte kommit undan dem men hjärtat har en plats i själen det är jag övertygad om.
2018-02-17

  Änglaögon
Vackra och djupa, filosofiska ord som får mig att stanna till och begrunda.
2018-02-17

  Janina Kaminska
Det är bara med hjärtat man ser tydligt.
2018-02-16

    Peter Söderqvist
En fantastisk text som blandar religion och filosofiska frågor med en fin rytm. Tack.
2018-02-16

  Nils-Robert
Tänkvärda rader på rim om roller i livet
2018-02-16

  Robert Gustafsson
Annorlunda och fyndig rimteknik.

Vissa svar kanske står att finna i några Lundelltexter:
"En dag ska du lära dina barn nånting bättre du med
Lära dom att lyssna, lära dom att se lite mer, lite mer, lite mer"

eller

"Gå till Gud om du vill ha nån
som älskar dig alltid
utan förbehåll, utan gränser
Vi är människor du och jag
lika vilsna båda två
Vi skriker frihet
och tar allt för guld som glänser"

2018-02-16

  Bibbi VIP
Svarar privat...
2018-02-16

    Jag är fan större än Sartre VIP
Mycket bra skriven text. Jag gillar den och kommer minnas den.
2018-02-16
  > Nästa text
< Föregående

carinamnm