Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gå varsamt


en virvelvind drar genom själen
sopar bort de torra löven
gör stigen fri för rådjursklöven
gå varsamt över mattan
gå varsamt över allt det prasslande sköra
våra spår gör avtryck i livet
alla som samlar på blossande vyer
blir mätta av lövfällningen
till sist ser vi blåst och snö genom rutan
ramad av porslin
Vinterängeln står bäddad hösten har krupit in
känn luften silversval
känn natt blir till dag i höstens rike

Minnesmusiken blåser sitt softade horn
solkatter sover över bordets yta
inne i rummet strålar ljuset och värmen
Är det snart dags att vandra
längs floden bland lövens
skira silande grönska
är det snart dags att sitta
vid sommarens dukade bord
är det snart dags att se dina älskade ögon lysa
Är det snart dags att ge minnena en chans
och se knopparna grönska och brista

O, gnistrande liv du trollbinder mig
med dina ständigt nya betydelser




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 354 gånger
Publicerad 2018-02-17 12:48



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
så fin
2024-03-05
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP