Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen endaste själ får överges - ingen får utsättas så av omgivningen att allt ljus släcks!!! inspiration Elmer Diktonius


vem är skuldfri?



Tappa inte modet
se ljuset fastän det skymmer
uträkningen är hoppet och viljan förtärs
om vi lämnas på ett ödsligt skär
morrhår och klotass river i barken
orättvisor väcker vargen inom oss
den som kastar första stenen
är den som gör sig skuldfri
men alla är födda i synd även de skenheliga

ingen har rätt vara
både domare och bödel

kränkande diskriminering är vanligt i samhället
inte enbart på nätet utan även i vardagen
Då måste vi säga vår innersta mening
då vi blir särbehandlade

Och inte svälja våra drömmar

det finns de som gör vad som helst för att
genomdriva sin vilja
tro inte du slipper undan
du som står där i skymundan
och fan själv ser dig
han har ordnat ett rum åt dig
du behöver inte ens bankbok eller pass
när du packat ränseln och gör den sista resan
då får du ett eget näste med brasa

bland levandets blad sticker nosen fram
trekantiga blickar
morrhår och klotass

den flyger - vårt hjärtas varg

så flyg bit och riv och söndersarga livets fulhet
de onda och fula
inte en endaste själ får överges
eller särbehandlas

att bita är ett tvång så länge bettet ger liv
att riva är heligare än skrymtarnas tungor
där ruttet kött stinker
vi ska söndersarga livet fulhet
tills skönhet och helhet uppstår ur mullen
så är vi en vilja av stål ett gap och vassa tänder

Vi vill döda de känslolösas skri
de hjärtlösas medlidande
de otrogna hundarnas döda religiositet
de starkas maktlöshet
vi vill bereda plats
där solfläckarna kan dansa

och vi andas friheten
ur smärtan skall födas
ett nytt liv




Fri vers (Spoken word/Slam) av morgonstjärna VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-17 16:57



Bookmark and Share


  Jan Johansson
Väcker mycket tankar
2018-02-17
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP