Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


strävsamt går solen upp igen

 

Det finns de som spelar hockebockey och längtar efter biblarna i Dublins glasövertäckta montrar, det finns de som arbetar över landsgränserna med viktiga uppdrag och samtidigt längtar hem till en renbäddad säng, det finns de som ler och säger att det mesta är bra och stänger bort det fula i deras liv. Det finns de som åker hem fast det inte är deras hem på riktigt längre. Det finns de som går längs branten och väger varje steg. Det finns de som ger sitt hjärta. Det finns de som förlorar sig. Det finns de som söker tröst. Och de som ger. De som tar vad de kan få och de som aldrig får det de behöver. Det finns de som väljer tystnad, de som skriker på gator och torg, de som vältrar sig i sin egen smuts. De som ser det vackra i allt som sker. De som klär sig i guld och glitter en grå tisdag. Och de finns de som alltid tar ett tillfälle när det bjuds. Det finns de som tackar nej när ja hade varit det de mest ville och det finns de som alltid gråter. 

Jag står frusen vid rinken, ler åt skämten jag inte förstår, lägger mig som ett skadat djur på ditt bröst. Söker mitt innersta på platser jag inte hittar tillbaka till och vilar i tomhet när du går.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-02-17 17:08



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så underbart om närhet i det som gör ont.
2018-03-01

  Salvation Pepper
Magnifik rikedom och vision, i dina ord.
2018-02-22

    ej medlem längre
Du har en helt otrolig förmåga att komma så innerligt nära hur det är att vara människa i allt det smärtsamma vackra och sällsamma. Tack för helt underbar och underskön poesi som går rakt in i hjärtat!
2018-02-19

  Respons VIP
Fina avslutande rader!
2018-02-18

  Nils-Robert
Så fint skrivet om mänskligheten. Så vackra rader om din egen vila
2018-02-17

    ej medlem längre
Jag älskar din poesi, utan dig hade jag inte varit här igen. Det här är fantastiskt. Tack.
2018-02-17

    Sefarge VIP
Underbar skaldekonst!
Direkt ur livets mänskliga
märkligheter!
:}
2018-02-17
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP