Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Duarmonte

Vi satt till bords på café royal någonstans i Mont Marte och drack ett mycket torrt men likväl smakrikt kaffe när min gode vän Benjamin plötsligt såg på mig och sade:

"Du måste sluta ödsla din tid på alla dessa existensiella grubblerier. Livet är som det är hur mycket du än tänker på det." Benjamin tände en cigarett och tog ett ytligt bloss. "Känner du till Duarmonte?"

"Jag har hört talats om det. Hur så?" Sa jag och svepte återstoden av kaffet.

"Ta dig dit och du skall nå slutgiltig visdom broder."

Två veckor senare reste jag till Duarmonte och besteg berget. Där uppe på toppen såg jag allt. Det vill säga tillräckligt mycket för att inse att det blott väntade ännu en horisont och ett nytt berg att bestiga.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 296 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-02-18 15:40



Bookmark and Share


  henke_r
Dina litterära skådeplatser är alltid en fröjd att få bli ett med. En kort berättelse som berättar mer än de flesta samlingsvolymer.
2018-02-19

  kerstin skriver VIP
tänk att det alltid kommer en ny horisont och nya höjder. Fin text!
2018-02-19

    ej medlem längre
Människans sökande är oändligt. Jag tycker om de landskap du tar med en till, från Paris till bergstopparna och inre landskap, att dina texter ger något för tanke, hjärta och själ.
2018-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt